Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

The 27 club...

Ο θάνατος αυτής της μεγάλης φωνής, της Amy Winehouse, στην τραγικά μικρή ηλικία των 27, την έκανε μέλος της ομάδας των σπουδαίων μουσικών που έχασαν τη ζωή τους στην ίδια ηλικία...

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την αστυνομία τα αίτια του θανάτου της, οι κυριακάτικες εφημερίδες της Βρετανίας αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια εθεάθη να αγοράζει ναρκωτικά στο Κάμντεν την Παρασκευή το βράδυ, μεταξύ των οποίων χάπια ecstasy, κοκαΐνη, ηρωίνη και κεταμίνη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά τη διασκέδαση της στο Κάμντεν ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει το πάρτι στο διαμέρισμα της όπου σύμφωνα με πληροφορίες έκανε χρήση των ναρκωτικών ουσιών σε συνδυασμό με υπερβολική δόση αλκοόλ. Άλλες φήμες πάλι μιλάνε για πιθανή αυτοκτονία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν από ένα λουλούδι έξω από το σπίτι της, άδεια μπουκάλια από μπίρες αλλά και αποχαιρετιστήρια σημειώματα. Ένα από αυτά έγραφε χαρακτηριστικά: «Πολύ εύθραυστη, πολύ όμορφη και υπερβολικά μεγάλο ταλέντο για τον κόσμο αυτό».




27. Όχι και τόσο φυσιολογική ηλικία να πεθάνει κανείς, ε??? Πάει κάπου το μυαλό σας?
Ναρκωτικά? Ποτό?  Ναί, οι λόγοι είναι αυτοί ή σαν αυτούς στις περισσότερες περιπτώσεις!


O Jimmy Hendrix πέθανε στο Λονδίνο στις 18 Σεπτεμβρίου 1970. Το προηγούμενο βράδυ διασκέδαζε σε πάρτυ κ υπολογίζεται οτι άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Το επίσιμο ιατροδικαστικό πόρισμα έλεγε: ασφυξία από εμετό. Οι φήμες μιλούσαν για υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρασιού και υπνωτικών χαπιών, κατι όμως που δεν επιβεβαίωσε η αυτοψία.

Είναι ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών και παρά τον πρόωρο θάνατό του η κληρονομιά του στη μουσική τον κρατάει ακόμα ζωντανό...



Άλλος ένας μεγάλος μουσικός που πέθανε στην ίδια ηλικία ήταν ο μπλουζίστας Robert Johnson.

Ο Eric Clapton τον είχε χαρακτηρίσει σαν τον πιο σπουδαίο τραγουδιστή blues που υπήρξε ποτέ.

Οι φήμες για το θάνατό του ποικίλουν, η πιο πιθανή όμως λέει πως δηλητηριάστηκεμε στριχνίνη από τον σύζυγο κάποιας από της ερωτικές συντρόφους του.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Jim Morrison που αυτό το blog έχετε διαβάσει τα πάντα για τη ζωή και το θάνατό του είναι άλλο ένα μέλος του club, όπως και η Janis Joplin που πέθανε πιθανότατα από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Rolling Stones, Brian Jones πνίγηκε σε μία πισίνα το 1969.
Η ιατροδικαστική έκθεση έγραφε απλά: ''Πέθανε από ατυχία''!!!


Η λίστα είναι μεγάλη και συνεχίζεται και με άλλους καλλιτέχνες μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, αλλά όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω είναι σίγουρα οι σημαντικότεροι και ο λόγος που σήμερα μιλάμε για το 27 club και κυρίως οι Hendrix, Morrison και Joplin.



Ένα αρκετά μεταγενέστερο μέλος του club που παρ'όλα αυτά αξίζει να αναφερθεί είναι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana, Kurt Cobain, που έγινε μέλος τον Απρίλη του 1994.

Αυτοκτόνησε με καραμπίνα στο σπίτι του στο Lake Washington στις 5 Απριλίου 1994, αλλά το σώμα του βρέθηκε αρκετές μέρες αργότερα.

Το εντυπωσιακό είναι πως, σύμφωνα με τους συγγενείς του, από μικρός ήθελε να πεθάνει στα 27 του για να μπορέσει να γίνει μέλος αυτού του club των ''αθανάτων'' της μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου