Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τέλος Εποχής

Δημοκρατία... Μεγάλη έννοια... Έχει θεωρηθεί το τέλειο πολίτευμα, ή τουλάχιστον το τελειότερο από τα ήδη υπάρχοντα. Μία λέξη, με τόση ελευθερία, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως και σημαίνει ότι κυβερνάει ο λαός( Δήμος + Κρατώ). Μία λέξη άγνωστη για την μεταπολιτευτική Ελλάδα, όπως και για πολλούς αιώνες πιο πριν.

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Η χώρα που δημιούργησε τη δημοκρατία, δεν την βιώνει.



Σε αντίθεση ζούμε υπό το καθεστώς των 300 που το στηρίζει το σύστημά του. Ζούμε μόνιμα μέσα σε μία άκρατη αστυνομοκρατία, η οποία στηρίζει και στηρίζεται από τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία σε αυτή τη χώρα.

Σε ένα κράτος όπου κανένας μπάτσος (με εξαίρεση τον Κορκονέα προς το παρόν) δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ. Αλλά γιατί να τιμωρηθεί? Ποιός θα φυλάει τα αφεντικά μετά?

Και σαφώς η πολιτική εξουσία τους κάνει χάρες...
Τόσα χρόνια επιτρέπει, πέρα από τις βιαιοπραγίες, και τον χημικό πόλεμο. Μάλιστα! Χημικό πόλεμο, καθώς τα δακρυγόνα είναι απαγορευμένα σε καιρό πολέμο σαν χημικός πόλεμος, ενώ εμείς τα εισπνέουμε σε καιρό ειρήνης.

Και αντί να μετριάσει λίγο την εξουσία των μπάτσων (γιατί να το κάνει άραγε?) τους κάνει πανίσχυρους απέναντι στους πολίτες στο βωμό της ασφάλειας.

Σχέδια για κάμερες που θα καταγράφουν πρόσωπα στους δρόμους, κάμερες στα περιπολικά, σκέψεις για πλαστικές σφαίρες, σκέψεις για σφαίρες χρώματος και υδροφόρες. Δηλαδή όποιος είναι βρεγμένος ή βαμένος μετά από πορεία, αν είναι τυχερός και δεν είναι νεκρός, θα συλλαμβάνεται.

Στόχος όλων αυτών είναι να φοβηθούν οι πολίτες και να μην διαδηλώνουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους.



Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά η γενειά των τανκς, γιατί σίγουρα δεν είναι γενειά του πολυτεχνείου αυτά τα άτομα, αποφασίζει την κατάργηση του ασύλου. Δεν μας έφτανε που ο καθένας έχει ένα μπάτσο πάνω του, θα τον παίρνουμε μαζί και στο πανεπιστήμιο για να ελέγχει τις ιδέες και τα μυαλά μας. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σίγουρα δεν συμφωνώ με τα επεισόδια όταν κλείνονται μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά η προ-υπάρχουσα νομοθεσία κάλυπτε αυτά τα ενδεχόμενα. Αλλά μάλλον δεν τους συνέφερε να συλλάβουν, γιατί υπήρχε η πιθανότητα να συλλάβουν τους συναδέλφους τους μπάτσους-προβοκάτορες και να αποκαλυφθούν.

Όχι, "κύριοι" της βουλής. Δεν φτιάχνεται μια καλύτερη κοινωνία, απλά αποτελειώνεται ότι δεν προλάβατε τόσα χρόνια.
Αποτελειώνεται το ελληνικό πανεπιστήμιο και μαζί του αποτελειώνεται την ελληνική κοινωνία.

Βάζεται μόνοι σας την ταφόπλακα στην "φαινομενική" δημοκρατία σας. Και τώρα θα συγκρουστούμε : εσείς αστυνομοκρατία, εμείς αμεσοδημοκρατία...
Και θα κερδίσουμε για το λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου