Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ποδόσφαιρο ώρα ... μηδέν

Written by ΑντιΔράστης
Μάρτυρες μίας "καταπληκτικής" αγωνιστικής για άλλη μία φορά... Θεατές στο ίδιο έργο... Ματς ποδοσφαίρου που καμία σχέση δεν έχουν με ποδόσφαιρο. Ξύλο οι ποδοσφαιριστές είτε μεταξύ τους στη διάρκεια του ματς είτε με οπαδούς στη λήξη ξύλο και οι οπαδοί μεταξύ τους.





Απαράδεκτη η συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, και για να μην παραξηγηθώ εννοώ αυτών που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο κυριολεκτικά. Δέχομαι με τελείως οπαδικό πνεύμα να πανηγυρίζουν μία νίκη, που σύμφωνα με την κοινή γνώμη δεν άξιζε στον Ολυμπιακό, αλλά από που και ως που να κυνηγήσουν τους παίχτες του Π.Α.Ο. ? Όχι βέβαια ότι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν καλύτερο πρόσωπο. Κοκορομαχίες σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπυ και κυνηγητά μεταξύ τους στα αποδυτήρια.
 Απαράδεκτη και η συμπεριφορά των οπαδών του Παναιτωλικού που στο ντέρμπυ της Β' Εθνικής ρίχναν στους οπαδούς του ΠΑΣ μπουκάλια με δυναμίτιδα.
Και, δυστυχώς, μακάρι αυτά να ήταν τα μόνα κρούσματα βίας στα φετινά γήπεδα και στα γήπεδα τόσα χρόνια. Και σαν να μην φτάνουν οι άμυαλοι οπαδοί , έρχονται και οι λανθασμένες διαιτησίες που εξοργίζουν και ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Και τώρα φτάνουμε στο τι μέλει γενέσθαι.
Δεν ξέρω φίλοι μου. Δεν ξέρω...
Ίσως να είναι λύση το νομοσχέδιο που χρησιμοποίησε η Θάτσερ στην Αγγλία. Αλλά υπάρχει η πολιτική βούληση από μία κυβέρνηση με τόσα προβλήματα να πάει κόντρα στους επιχειρηματίες (και τα χρήματά τους) και να κάνει το ποδόσφαιρο ερασιτεχνικό? Επίσης πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι για την εικόνα της Ελλάδας να μην συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν έτει 2011?

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει άμεση σύλληψη και αποκλεισμός από τα γήπεδα των ανθρώπων που δημιουργούν επεισόδια. Όχι δια παντός βέβαια, καθώς πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Αλλά σίγουρα η ΜΟΝΗ τιμωρία που μπορεί να τρομάξει τους οπαδούς είναι αυτή. Να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.


Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε πάλι σε ένα θύμα, όπως ο Χαράλαμπος Μπλιώνας που είναι ο πρώτος νεκρός από φωτοβολίδα σε γήπεδο (σε αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ) , για να φτάσουμε να πάρουμε μέτρα.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ

Υ.Γ. : Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την προσπάθειά του και το αποτέλεσμα στην Μόσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου