Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πάλι τα ίδια;;;

Με αφορμή την χθεσινή πορεία αλλά κυρίως με τα όσα άσχημα συνέβησαν σε αυτή, αποφάσισα να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου....

     Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Χτες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε άλλη μια πορεία με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και όχι μόνο, πάντα σε συνεργασία με τα εκ ΔΝΤ αφεντικά της. Είδαμε λοιπόν, πολίτες, απλό κόσμο, εργαζόμενους που οδηγούνται στην απόλυση, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση να κατεβαίνουν στην πορεία για να φωνάξουν ότι "δεν αντέχουν άλλο". Είδαμε μαθητές που δεν έχουν βιβλία, είδαμε φοιτητές που αντιδρούν για το νόμο-έγκλημα της υπουργού παιδείας, είδαμε γονείς που δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους, είδαμε τόσο κόσμο με την αγωνία, τον φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον, την αγανάκτιση και το μίσος προς τους πολιτικούς, ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους. Και σκεφτείται ότι δεν ήταν καν από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων μηνών.

     Και όμως για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες ενός πολύ γνώριμου σκηνικού. Πάλι "κάποιοι", για "κάποιο λόγο", άρχισαν να δημιουργούν φασαρίες με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ να επέμβουν με σκοπό να "διαλύσουν" τους ταραξίες. Θα μου πείτε κάποιοι, ναι έπρεπε να επέμβουν για να μην συνεχιστούν τα επεισόδεια. Ωράια λοιπόν και ρωτάω εγώ:

1) Αφού επενέβησαν τα ΜΑΤ και μπήκαν μέσα στο πλήθος ώστε να το διαλύσουν (ή να συλλάβουν αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδεια τελος πάντων), γιατί άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ και με κλοτσιές απλούς πολίτες της πορείας αντί να κατευθυνθούν αμέσως προς  αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια, αυτούς με τις κουκούλες τα κράνη και τα ρόπαλα, αφήνοντάς τους να φύγουν; (ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝHΣΗΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΦΥΓΑΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;;    Δεν ξέρω, ρωτάω...)

2) Αυτά τα ΜΑΤ με ποιά λογική και με ποια εντολή, αφού πρώτα επιτέθηκαν στους απλούς πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, στην συνέχεια "ασχολήθηκαν" με τους φωτορεπόρτερ;   (ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ;    Δεν ξέρω, ρωτάω...)

3) Και ξαναγυρίζω στους ταραξίες. Κάθε τόσο έχει πορεία , κάθε τόσο έχουμε και επανάληψη των ίδιων σκηνικών. Τόσες φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει, τόσα βίντεο δείχνουν ότι αυτοί είναι της αστυνομίας, αυτοί χρησιμοποιούνται για να κάνουν αυτό που στην τελική γίνεται. Να συλλάβετε δικά σας παιδιά ξέρω δεν γίνεται. Αλλά τουλάχιστον μην νομίζετε ότι κοροιδεύετε τον κόσμο. "Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι", λέει ένα ρητό. Καταλαβαίνω ότι οι πορείες και οι διαμαρτυρίες μόνο κακό κάνουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις και αυτές πρέπει να βρίσκουν τρόπους να τις σταματήσουν. Αλλά αυτή η κοροιδία μπροστά στα μάτια μας; (ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΝΕ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΘΑ ΜΟΥ τΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;    Γιατί εγώ είπαμε, δεν ξέρω, ρωτάω...)

4) Βλέπεις τους ΜΑΤατζίδες να βαράνε πολίτες με τόσο μίσος λες και τους έχουν σκοτώσει την μάνα. Έχω μια απορία ρε παιδιά. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο; Ξέρετε γιατί κάνουν πορείες; Έχετε αντιληφθεί την κατάσταση που είναι η χώρα; Αν δεν κάνω λάθος και εσάς σας κόψανε από το μισθό. Ναι σωστά καταλάβατε και αυτούς τους κόψανε μισθούς και συντάξεις, γι αυτό κατεβαίνουν στους δρόμους, για να τους διεκδικίσουν πίσω. Και εσείς τους χτυπάτε σαν να είναι οι εγκληματίες που διαλύουν το κράτος. (ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ, ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ. ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΗΛΙΚΑ, ΑΝΕΡΓΟ, ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ, ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΙ;;    Δεν ξέρω, ρωτάω...)

5) Γνωστό σε όλους πλέον, ότι απαγορεύονται οι κουκούλες. Οι πολίτες πρέπει να δείχνουν καθαρά τα χαρακτηριστικά τους ώστε να αναγνωρίζονται σε περιπτώσεις που κάνουν κάποια αξιόποινη πράξη. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι επ αυτού και θα πάω αμώσως στο δια ταύτα. Οι ΜΑΤατζίδες αν δεν κάνω λάθος πάνω τους δεν έχουν κάποια ταυτότητα ή τέλος πάντων κάτι που να προδίδει ότι ο συγκεκριμένος είναι ο τάδε. Φοράνε κράνος και μάσκα, άρα τα χαρακτηριστικά τους δεν διακρίνονται. Και έτσι έχουν την άνεση να χρησιμοποιούν το γκλομπ τους χωρίς καμία ενοχή και χωρίς φόβο μην τους αναγνωρίσει κάποιος. (ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;; ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ;; ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ;;    Δεν ξέρω, ρωτάω...)


Αυτές οι σκέψεις, οι απορίες και οι ερωτήσεις είναι οι ελάχιστες που γεννιούνται παρακολουθώντας είτε από κοντά, είτε μέσω κάποιου οπτικού υλικού, τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε ΚΑΘΕ πορεία σε αυτή τη χώρα. Αναφέρομαι μόνο στα τελευταία χρόνια, αν και δεν διαφέρει καθόλου από τα παλαιότερα. Μια ζωή ο ίδιος τρόπος διάλυσης της όποιας προσπάθειας των πολιτών να διεκδικίσουν ότι τους ανήκει, ότι τους χρειάζεται για να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Κάθε φορά οι κακοί κουκουλοφόροι γνωστοί-άγνωστοι, που πάντα καταφέρνουν να ξεφύγουν από την αστυνομία, κάτι για το οποίο ευθύνεται το άσυλο, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα κανάλια, δημιουργούν επεισόδια, τα οποία καταλογίζονται στους πολίτες της πορείας οι οποίοι γίνονται δέκτες ωμής αστυνομικής βίας και άσκοπης ρίψης τεράστιας ποσότητας δακρυγόνων... Πολυ ωραίο το παραμυθάκι τους, αλλά βγάζει ένα ηθικό δίδαγμα που δεν νομίζω να τους συμφερει και τόσο.

Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ, Ο ΛΑΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.  


Γάτσιος Δημήτρης

πηγη: sardela-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου