Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν...

Τοτε ηταν η κυβερνηση Μητσοτάκη που θελησε να περασει ενα εγκληματικο νομοσχεδιο στο χωρο της Παιδειας. Οι μαθητες, οι προοδευτικοι καθηγητες και οι φοιτητες αντεδρασαν με καταληψεις και καθημερινες διαδηλωσεις. Αυτο ηταν ενα τεραστιο προβλημα για την κυβερνηση και επρεπε καπως να το "τελειωσει"...

Και ποιος ηταν καταλληλοτερος για αυτην την βρωμοδουλεια, περα απο τους νεολαιους υποστηρικτες της δεξιας; Εκει δοθηκε η εντολη, στους ΟΝΝΕΔιτες και ΔΑΠιτες, να μπουν στα σχολεια, να σπασουν τις καταλληψεις και να διαλυσουν με οποιον τροπο μπορουσαν τους καταληψιες.


Ετσι και εγινε.. Μολις νυχτωσε, εφοδιαστηκαν με λοστους και οτι αλλο βρηκαν και εισέβαλαν στα σχολεια χτυπωντας οποιον εβρισκαν μπροστα τους. Αναποφευχτο ηταν οτι θα ειχαμε και καποιο θυμα. Πραγματι, ο καθηγητης Νικος Τεμπονερας, επεσε νεκρος απο το χτυπημα του τοτε προεδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαιας και δημοτικου συμβουλου, Καλαμποκα.

Ήταν το θυμα του παρακρατους της δεξιας που με αυτον τον τροπο, τον μονο που ξερει αλλωστε και το εχει αποδειξει κατα καιρους, θελησε να διαλυσει την αντιδραση που υπηρχε για το νομοσχεδιο που προωθουσε. Μετα απο αυτη την ωμη δολοφονια του κρατους, η κατακραυγη απο τον κοσμο ηταν τεραστια και ειχε ως αποτελεσμα το νομοσχεδιο να αποσυρθει και ο τοτε υπουργος Παιδειας να παραιτηθει δυο ημερες μετα.
 
Όπως και να εχει παντως η ιστορια εγραψε. Και εμεινε να θυμιζει σε εμας οτι μια δεξια κυβερνηση, μη εχοντας αλλη λυση, δολοφονησε με τον πιο ωμο τροπο, εναν πολιτη ο οποιος τολμησε να διαφωνισει και να αντιταχθει στιις πολιτικες της.




Σημερα, η κυβερνηση Παπανδρεου και η αμεση συνεχεια της (κυβερνηση Παπαδημου), με την προσθηκη της δεξιας και ακροδεξιας, προκειμενου να υλοποιησουν τις εντολες των τραπεζιτων, και να "περασουν" τα μετρα που θελουν, χρησιμοποιουν διαφορες (παρομοιες) μεθοδους για να διαλυσουν τις οποιες μορφες αντιδρασης του λαου.. Τα περιστατικα ειναι πολλα και απο οτι φαινεται με τον ρυθμο που συνεχιζουν δεν θα ειναι και τα τελευταια.. Απο που να αρχισω..


-Από τους τραμπουκισμους δεξιων φοιτητων και καθηγητων σε αλλους φοιτητες ωστε να καταψηφισουν τις προσφατες καταληψεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το νομοσχεδιο της Διαμαντοπουλου ή από τις απειλές διαφορων διοικητικων του πανεπιστημιου οτι θα χαθουν εξαμηνα και θα υπαρξουν διαγραφες;
-Να μιλησουμε για τους παρακρατικους που βρισκονται σε καθε πορεια και δημιουργουν επεισοδια με αποτελεσμα την διαλυση της;
-Να μιλησουμε για τους ξυλοδαρμους φωτορεπορτερ που τολμησαν να αποθανατισουν στιγμες αστυνομικης βιας και βαρβαροτητας ή ακομα και τα προσωπα των παρακρατικων ταραξιων που βγαινουν απο τις κλουβες των ΜΑΤ;
-Να μιλησουμε για τα ΜΑΤ που χρησιμοποιουν τα γκλομπς και τα ληγμενα δακρυγονα πιο συχνα απο το κουταλι που τρωνε;
-Να μιλησουμε πιο παλια για την δολοφονια ενος 15 χρονου απο εναν αστυνομικο γιατι ετσι απλα, μπορουσε;
-Να μιλησουμε για τις προχθεσινες συλληψεις πολιτων επειδη ειπαν προδοτες και κλεφτες τους κλεφτες-πολιτικους;
Τα περιστατικα ειναι αμετρητα. Και οσο αυτοι συνεχιζουν να εγκληματουν εναντιων του λαου με τα νομοσχεδια τους, τοσο ο κοσμος θα αντιδρα και  θα βγαινει στους δρομους και αλλο τοσο αυτοι θα βρισκουν τροπους να σταματησουν καθε μορφη διαμαρτηριας. Επειδη προβλεπεται δυσκολη συνεχεια (δεν το λεω εγω, ακομα και αυτοι το παραδεχονται), ευχομαι μονο να μην υπαρξει "νεος Τεμπονερας".

Βλεπουμε λοιπον οτι οσα χρονια και αν περασουν, το κρατος και η εξουσια, χρησιμοποιουν παρομοιους τροπους καταστολης και φιμωσης οσων αντιδρουν με αυτη. Αλλαζουν τα γεγονοτα, αλλαζουν τα μεσα και τα προσωπα, ομως ο τροπος, ο στοχος και το αποτελεσμα παραμενει ιδιο. Η δεξια δειχνει με το χειροτερο τροπο το προσωπο της, αδιοφορωντας για τις ζωες των πολιτων, κοιταζοντας μονο να πετυχει αυτο που εχει αυτη σαν στοχο. Γι αυτο και καταληγουμε σε ενα και μονο συμπερασμα: "Ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν..."


Γάτσιος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου